افق دارو

تیوبروماید

با تیوبروماید راحت نفس بکش

Tio Bromide

تیوبـرومـایـد به افرادی که مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) هستند کمک می کند راحت تر نفس بکشند. از آنجایی که COPD یک بیماری مزمن است، تیوبـرومـایـد را بایستی هر روز و نه تنها زمانی که مشکلات تنفسی یا سایر علائمCOPD  را دارید، مصرف کنید.

تیوبـرومـایـد ، یک داروی گشاد کننده مجاری هوایی طولانی اثر است که به باز شدن راه های هوایی شما کمک و ورود و خروج هوا به ریه ها را آسان تر می کند. استفاده منظم از تیوبـرومـایـد همچنین می تواند به شما در مواقعی که دچار تنگی نفس مداوم مرتبط با بیماری خود می شوید، یاری رسانده و کمک کند تا اثرات بیماری را در زندگی روزمره خود به حداقل برسانید. همچنین استفاده روزانه از تیوبروماید به جلوگیری از بدتر شدن ناگهانی و کوتاه مدت علائم COPD شما که ممکن ا ست چند روز طول بکشد، کمک می کند.

هشدارها و احتیاطات 

در صورت وجود هریک از موارد زیر با پزشک یا دارو ساز خود مشورت کنید:

  • اگر از مشکلاتی مانند گلوکوم (افزایش فشار داخل چشمی) با زاویه بسته، مشکلات پروستات یا مشکل در دفع ادرار، رنج می برید.
  • اگر مشکل کلیه دارید، لطفا با پزشک خود مشورت کنید.
  • تیوبروماید به عنوان درمان نگهدارنده بیماری انسداد مزمن ریه شما تجویز شده است، در نتیجه نباید برای درمان حمله ناگهانی تنگی نفس یا خس خس سینه استفاده شود.
  • واکنش های حساسیتی(آلرژیک) فوری مانند بثورات جلدی، تورم، خارش، خس خس یا تنگی نفس ممکن است پس از تجویز تیوبـرومـایـد رخ دهد. اگر این اتفاق افتاد، لطفا فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
  • داروهای استنشاقی مانند تیوبروماید ممکن است بلافاصله پس از استنشاق باعث احساس گرفتگی قفسه سینه، سرفه، خس خس سینه یا تنگی نفس شوند. اگر این اتفاق افتاد، لطفاً فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
  • ورود محتوای پودری داخل کپسول به چشم، میتواند سبب گشاد شدن مردمک و تاری دید شود، لذا از ورود آن به چشم جدا خودداری کنید.
  • هنگامی که علائم و نشانه های بیماری گلوکوم با زاویه بسته ظاهر شد، باید مصرف تیوبروماید را متوقف و بلافاصله با پزشک خود ترجیحاً یک متخصص چشم، مشورت کنید.
  • در صورتی که در بازه زمانی ٦ ماه گذشته حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد) داشته اید و یا اینکه در طی یک سال گذشته به سایر بیماری های قلبی مانند بی نظمی ناپایدار یا کشنده ضربان قلب و یا نارسایی شدید مبتلا بوده اید، لطفاً به پزشک خود اطلاع دهید. این مهم برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا تیوبروماید داروی مناسبی برای درمان شما هست یا خیر، حائز اهمیت است.
  • از تیوبـرومـایـد بیشتر از یک بار در روز استفاده نکنید.

تداخلات دارویی مرتبط با داروی تیوبـرومـایـد 

اگر از داروهای مشابه مانند ایپراتروپیوم یا اکسی تروپیوم برای بیماری ریوی خود استفاده می کنید یا اینکه پیش تر از آنها استفاده کرده اید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

هیچ عارضه جانبی خاصی هنگام استفاده از تیوبـرومـایـد همراه با سایر محصولات درمانی D مانند داروهای استنشاقی سریع الاثر تسکین دهنده مانند سالبوتامول، متیل گزانتین ها مانند تئوفیلین و یا استروئیدهای خوراکی و استنشاقی مانند پردنیزولون، گزارش نشده است.

رانندگی و استفاده از ماشین آلات

  • سرگیجه، تاری دید یا سردرد ممکن است به دنبال مصرف این دارو بروز کرده و توانایی استفاده از ماشین آلات و رانندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر مصرف یک دوز تیوبـرومـایـد را فراموش کردید

  • به محض یادآوری همان یک نوبت را مصرف کنید اما در صورت فرا رسیدن زمان مصرف نوبت بعدی، برای جبران نوبت فراموش شده دو نوبت را همزمان یا در یک روز مصرف نکنید. سپس دوز بعدی خود را طبق معمول مصرف کنید. 

اگر بیش از میزان تجویز شده تیوبـرومـایـد مصرف کردید 

  •  در صورت مصرف بیش از ١ کپسول تیوبـرومـایـد در روز، باید فوراً با پزشک خود مشورت کنید.

    شما ممکن است در معرض خطر بیشتری برای تجربه عوارض جانبی مانند خشکی دهان، یبوست، مشکل در دفع ادرار، افزایش ضربان قلب یا تاری دید باشید.

اگر مصرف تیوبـرومـایـد را قطع کردید 

  • قبل از قطع مصرف تیوبـرومـایـد ، باید با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. اگر بدون دریافت توصیه و مشاوره، مصرف تیوبـرومـایـد را متوقف کنید، علائم و نشانه های  COPD ممکن است بدتر شود.

اطلاعات در مورد برخی از مواد تشکیل دهنده ی تیوتروپیوم

  • تیوبـرومـایـد شامل لاکتوز (نوعی قند که از شیر بدست می آید و به دلیل به همراه داشتن مقادیر اندکی از پروتئین های شیر ممکن است سبب بروز واکنش های حساسیتی در افرادی که در این زمینه سابقه دارند، شود.) میباشد. در صورت وجود هرگونه عدم تحمل یا توانایی هضم قندها، قبل از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه استفاده از تیوبـرومـایـد و موارد مصرف آن

همواره تیوبروماید را مطابق دستورات پزشک و داروساز مصرف کنید. توصیه های پزشک خود را با دقت دنبال کنید. این دارو نباید بیشتر از میزان تجویز شده توسط پزشک، مصرف گردد.

این دارو خوراکی نیست در نتیجه از بلعیدن کپسول ها خودداری کنید.

این فرآورده باید بصورت استنشاقی و با استفاده از دستگاه استنشاقی مختص این فرآورده استفاده شود.

تا حد ممکن سعی کنید کپسول را هر روز در یک زمان مشخص و ثابت استفاده کنید. این مورد از این جهت اهمیت دارد که اثر درمانی تیوبـرومـایـد به مدت ٢٤ ساعت پایدار است.

توجه: وضعیت بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی متوسط تا شدید باید حین درمان با این دارو مرتب و به دقت پایش شود.

عوارض جانبى احتمالى مصرف این فرآورده چیست؟

همانند سایر داروها، این دارو هم به موازات اثر درمانی یک سری عوارض جانبی ناخواسته دارد که البته لزوما تمام آنها در همه بیماران دیده نمی شود. برخی از این عوارض جانبی ممکن است جدی باشند. عوارض جانبی ذکر شده، توسط افرادی که این دارو را مصرف می کنند تجربه و بر اساس میزان وقوع دسته بندی شده است:

  • عوارض جانبی معمول (حداکثر ١ در ١٠ نفر تجربه کرده اند.)

 خشکی دهان که معمولا خفیف است.

  •  عوارض جانبی غیر معمول (حداکثر ١ در ١٠٠ نفر تجربه کرده اند.) :

سرگیجه، سردرد، اختلالات چشایی، تاری دید، بی نظمی ضربان قلب از نوع فیبریلاسیون ِدل (رفلاکس دهلیزی، التهاب گلو (فارنژیت)، گرفتگی صدا (دیسفونی)، سرفه، سوزش سر معده به مری)، یبوست، عفونت قارچی حفره دهانی و گلو (کاندیدیازیس اوروفارنژیال )، بثورات جلدی، مشکل در دفع ادرار (احتباس ادراری)، دفع ادرار دردناک (سوزش ادرار).

  • عوارض جانبی نادر (حداکثر ١ در ١٠٠٠ نفر تجربه کرده اند.) :

اختلال خواب (بی خوابی)، دیدن هاله اطراف نورها یا تصاویر رنگی همراه با قرمزی چشم (گلوکوم)، افزایش فشار داخل چشم، بی نظمی ضربان قلب (به شکل افزایش ضربان یا تاکی کاردی فوق بطنی)، افزایش ضربان قلب (تاکی کاردی)، احساس تپش قلب، گرفتگی قفسه سینه همراه با سرفه، خس خس سینه یا تنگی نفس بلافاصله پس از استنشاق (برونکواسپاسم)، خونریزی بینی (اپیستاکسی)، التهاب حنجره (لارنژیت)، التهاب سینوس ها (سینوزیت)، انسداد روده یا عدم وجود حرکات روده (انسداد روده از جمله فلج ایلئوس)، التهاب لثه ها، التهاب زبان، مشکل در بلع (دیسفاژی)، التهاب دهان، تهوع، واکنش های حساسیتی(آلرژیک) شدید که باعث تورم صورت یا گلو می شود (آنژیوادم)، بثورات جلدی، خارش، عفونت مجاری ادراری.

  • عوارض جانبی ناشناخته (میزان شیوع را نمی توان از روی داده های موجود تخمین زد)کاهش آب بدن (کم آبی)، پوسیدگی دندان، واکنش شدید آلرژیک(واکنش آنافیلاکتیک)، عفونت ها یا زخم های پوستی، خشکی پوست، تورم مفاصل.
  • عوارض جانبی جدی شامل واکنش های آلرژیک است که باعث تورم صورت یا گلو (آنژیوادم) یا سایر واکنش های حساسیتی شدید (مانند کاهش ناگهانی فشار خون یا سرگیجه) شده و ممکن است به صورت جداگانه یا به عنوان بخشی از واکنش آلرژیک شدید (واکنش آنافیلاکتیک) پس از تجویز تیوبـرومـایـد رخ دهد. در صورت وقوع هر یک از موارد فوق، سریعا با پزشک خود مشورت یا به مرکز درمانی مراجعه نمایید.

مصرف در بارداری و شیردهی و تاثیر دارو بر باروری 

  • اگر باردار یا شیرده هستید و یا احتمال میدهید که باردار باشید و یا قصد بارداری دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف در کودکان و نوجوانان

  • مصرف تیوبـرومـایـد برای کودکان و نوجوانان زیر ١٨ سال توصیه نمی شود.
  • تیوبـرومـایـد برای درمان برونکواسپاسم ناشی از بیماری انسداد مزمن ریه، آمفیزم و برونشیت بکار می رود. این بیماری ها به طور معمول در کودکان شایع نیستند. در نتیجه ستفاده از تیوبـرومـایـد برای کودکان و نوجوانان زیر ١٨ سال توصیه نمی شود.

شرایط نگهداری

  • تیوبروماید را در دمای اتاق، دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
  • تیوبروماید را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • به تاریخ انقضاى درج شده بر روى جعبه توجه کنید و در صورت منقضى شدن، دارو را ستفاده نکنید .تاریخ انقضاى درج شده به معناى آخرین روز آن ماه است.
  • هنگامی که اولین کپسول خود را از یک بلیستر مصرف کردید، باید مصرف کپسول ها را برای ٩ روز آینده، یک کپسول در روز، از همان بلیستر ادامه دهید.
گروه کالاییتنفسی
نوع بسته بندی جعبه
تعداد در بسته بسته به نوع 30 و 60 عددی
مصرف روزانه طبق دستور پزشک
نوع محصول اسپری پودری
کشور سازندهایران

ترکیبات به ازای یک کپسول

تیوبروماید5.5 میلی گرم
تیوتروپیوم18 میکروگرم

آیا می‌توانم تیوبروماید را با سایر داروها مصرف کنم؟

اگر از داروهای مشابه مانند ایپراتروپیوم یا اکسی تروپیوم برای بیماری ریوی خود استفاده می کنید یا اینکه پیش تر از آنها استفاده کرده اید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

هیچ عارضه جانبی خاصی هنگام استفاده از تیوبـرومـایـد همراه با سایر محصولات درمانی COPD مانند داروهای استنشاقی سریع الاثر تسکین دهنده مانند سالبوتامول، متیل گزانتین ها مانند تئوفیلین و یا استروئیدهای خوراکی و استنشاقی مانند پردنیزولون، گزارش نشده است.

چه شرایطی باعث اثربخشی بهتر تیوبروماید می‌شود؟

تا حد ممکن سعی کنید کپسول را هر روز در یک زمان مشخص و ثابت استفاده کنید. این مورد از این جهت اهمیت دارد که اثر درمانی تیوبـرومـایـد به مدت ٢٤ ساعت پایدار است.

آیا استفاده از تیوبروماید برای کودکان مجاز است؟

مصرف تیوبـرومـایـد برای کودکان و نوجوانان زیر ١٨ سال توصیه نمی شود.